maanantai 6. helmikuuta 2012

Sri Lankan ylpeys, Ayurveda

tunnetila: muistelu

Image and video hosting by TinyPic

Odotin Sri Lankan matkalta lämmön ja auringon jälkeen ehkä eniten Ayurveda-hoitoja ja erilaisia Ayurveda-tuotteita. Ayurvedasta sanotaan helsinkiläisen Ayurveda -hoitolan sivuilla seuraavaa:

"Ayurveda on lääketiede ja elämäntapa, joka on perustana lähes kaikille Itämaisen kulttuurin lääketieteen aloille, filosofioille ja hoidoille. Syntyajoista lähtien – noin 5000 vuotta sitten Intiassa – Ayurveda on periytynyt sukupolvelta toiselle ja yksinkertaisesti tullut elämäntavaksi miljoonille.

Ayurvedaa on harjoitettu Sri Lankassa yli 3000 vuotta. Se on lempeä menetelmä kehon ja mielen sairauksien juurisyiden hoitoon. Termi ayurveda muodostuu kahdesta sanskritin kielisestä sanasta "Ayuh" (elämä) ja "Veda" (tiede tai tieto). Se on terveellisen elämäntavan tiede, jolla on kaksi tavoitetta: säilyttää terveys ja parantaa sairauksia."

Image and video hosting by TinyPic

Ennen matkaa muistelin kaiholla Thaimaan matkalla saamiani kokovartalohierontoja (hinta 6€) ja neljän euron jalkahierontoja, ja ajattelin köllötellä hotellimme Ayurveda-hoitolassa päivittäin. Paikan päällä huomasimme Sri Lankan hintatason olevan eri tasoa mitä Thaimaassa ja kun kokovartalohieronta hotellilla maksoi 24€ se kuulosti paljolta. Keskustelut hoitolan henkilökunnan kanssa tuottivat kuitenkin tuloksia ja kun otin hoitoja useamman kerran sain ne hyvällä könttähinnalla.

Lopulta kävin Ayurveda-hoidoissa neljä kertaa ja olin tyytyväinen hoitoihin. Ayurvedassa tapa hieroa on hellempi mitä suomalaisessa tai thai-hieronnassa ja aluksi se epäilytti minua. Hoito oli kuitenkin niin kokonaisvaltainen, ja tuntui selvästi hieronnalta, ei hipsuttelulta, ettei hieronnan voimakkuudella ollut kovin paljon merkitystä. Hieronnassa käytettiin eteerisiä öljyjä jotka vaikuttivat hieronnan lisäksi kehoon ja hyvinvointiin. Öljyä saatettiin myös lämmittää kynttilällä jos hoitaja huomasi hartioissa jäykkyyttä. Hartiajumiani hoidettiin myös paikallisin, yrteistä tehdyin voitein hieronnan yhteydessä ja sen jälkeen.

Image and video hosting by TinyPic

Ayurveda-tuotteita oli myynnissä kaikkialla ja kaikissa hintaluokissa. Kolmen ylimmän kuvan tuotteet on hankittu Colombosta, Spa Ceylon Luxury Ayurveda -liikkeestä josta halusin ostaa kaiken! Tuotteet oli pakattu kauniisti ja niistä huokui ylellisyys. Ostin kauniin huonetuoksun (ensimmäisessä ja toisessa kuvassa) jonka tuoksuna on kaneli. Lasipurkissa on kanelitankoja jotka tuoksuvat jo itsessään vähän, mutta kun purkkiin pudottaa silloin tällöin pari tippaa kaneliöljyä niin tuoksu voimistuu. Kuvassa yllä on matkapakkaus jossa on muutamia erilaisia tuotteita. En osannut valita isoista purkeista mieluisinta joten ostin matkapakkauksen kuivalle iholle. Pääsenpähän testaamaan useamman tuotteen yhdellä kertaa.

Image and video hosting by TinyPic

Edullisempaa hintaluokkaa edusti esim. Spice Island sekä Nature's Secrets -tuoteperheet. Kaikki tuotteet ovat hyvin luonnonmukaisia ja oman kokemuksen mukaan erittäin toimivia ja hyväntuoksuisia. Käytimme mm. reissussa tuubillisen Nature's Secretin Aloe Veraa suojaamaan auringossa punoittamaan päässyttä ihoamme ja olen varma ettei ihoni ole koskaan ollut niin pehmeä kuin tuon käsittelyn jälkeen.

Onko Teillä kokemuksia Ayurvedasta? Oletteko käyttäneet tuotteita tai käyneet Ayurveda -hoidoissa ulkomailla tai Suomessa?

1 kommentti:

  1. Ayurveda hoitojan saa myös suomessa. Olemme tehneet Intialaisen Ayurgreen yhtiöiden kanssa yhteistyötä jo yli 12 vuotta. Heillä on klinikoita Goassa, SPA-sairaala ja lääketehdas Keralassa. Tervetuloa Intian aurnkoon hienoihin alkuperäisiin Ayurveda hoitoihin kokoneiden lääkä'reiden johdolla ja sairaaloissa koulutettyujen hoitajien hivisa. kalevileht@gmail.com ayurgreen.in ayurgreenhospitals.com vedakeskus.fi

    VastaaPoista