sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kuuden suora

tunnetila: tyytyväisyys

 photo 190513ostokset1_zps9d41363c.jpg

 photo 190513paidat_zps45eaa8fe.jpg

Jatketaan vielä viikon viimeinen postaus kotimaisen suunnittelun ylistyksellä. Mikäs tässä suomalaisuutta ylistäessä kun tarjolla on niin paljon kaikkea kaunista, eettistä ja lähellä tuotettua että on suorastaan vaikea valita mistä kaikesta kertoisi. Tällä kertaa haluan jutella Samujista, merkistä joka on valloittanut vaatekaappini viimeisen muutaman vuoden aikana.

Mainitsin alkuviikosta käväisseeni Samujin Sample Salessa ja tehneeni sieltä valtavasti hyviä löytöjä. Kuvassa yllä ostosaldoni tuolta piipahdukselta. Tummansiniraidallinen puuvillainen kesämekko, kaksi hieman eri mallista valkoista puuvillaista t-paitaa, musta kapeahko täyspitkä paksu viskoosihame, valkoinen kauluspaita ja tummanharmaat villasekoitteiset suorat housut. Mitä muuta ihminen tarvitsee vaatekaappiinsa kuin kasan laadukkaita ja istuvia perusvaatteita? Eipä juuri muuta. 

Tuolla toimivalla kuuden vaatteen setillä voisi lähteä vaikka viikoksi matkalle. Muutamalla vaatteella pärjäisi, vaikka kyseessä olisi esimerkiksi yhdistetty työ- ja lomamatka. Asiakastapaamisissa suoriin housuihin voi yhdistää skarpin paitapuseron, rennolla illallisella housuihin yhdistyy kivasti väljä t-paita. Pitkä hame käy juhlavampaan tilaisuuteen paitapuseron kanssa, mutta kaupungilla kiertelyyn tai rennompaan tilaisuuteen hameeseen sopii myös t-paita. Päivät voi luuhailla kaupungilla ostoksilla, nähtävyyksiä kiertelemässä tai rannalla kevyessä raitamekossa. Muutamat erilaiset kengät ja asusteet vain mukaan ja näillä toimivilla perusvaatteilla pärjäisi missä vaan. Kunhan pitää huolen ettei sotke valkoisia yläosia heti ensimmäisinä päivinä niin pahasti ettei ne lähde puhtaaksi hotellin kylppärissä huuhtaisemalla tai edes hotellin pesulan palveluilla.

Menin Samujin Sample Saleihin toiveenani löytää kivoja perusvaatteita ja täytyy sanoa että onnistuin siinä täydellisesti. Olin ostaessani vähän kahden vaiheilla tuon pitkän hameen kanssa, mutta olen käyttänyt sitä jo kerran ja tykkään siitä ihan mielettömästi! Käväisin perjantai-iltana juhlistamassa REVS -lehden seitsemännen numeron ilmestymistä ja tuohon tilaisuuteen puin pitkän mustan hameen rennon valkoisen t-paiden kanssa. Yhdistelmä oli ihanan klassinen mutta silti rento. Tulette varmaan näkemään asun vielä blogissani, niin omalta se tuntui.

Onko Teillä vaatemerkkiä jonka vaatteilla pärjäisitte ettekä kaipaisi mitään muuta? Minulla tuo merkki on Samuji. Olen vahvasti sitä mieltä että Samu-Jussi Koski on nero. 


Ps. Ai juu, olihan minulla Samuji -uutisiakin. Ensin loistava uutinen miehille: Samujilta on tulossa myös miesten mallisto! Ja sitten kiva uutinen kaikille Samuji -fanille: Samuji avaa ensi viikolla toisen liikkeensä Helsinkiin. Samuji aloitti pari vuotta sitten Kiseleffin talossa, muutti pienen ajan kuluttua Espalle ja nyt palaa jälleen Kiseleffin taloon toisen liikkeen muodossa. Aika huippua, Kiseleffin talo sopii ympäristönä Samujille hienosti!     

12 kommenttia:

  1. Oi, mitä löytöjä! Etkä varmaan pulittanut koko kasasta paljon mitään. Minäkin kävin tuolla Salessa, mutta olin paikalla vasta paria minuuttia avaamisen jälkeen eikä silloin enää näkynyt noita t-paitoja - olisin ehdottomasti napannut mukaan! Löysin sentään kauan etsimäni bleiserin 1/3 hinnalla alkuperäisestä ja ihanan silkki-pellavaneuleen, molemmat tumman harmaina. Kannatti kyllä siis käydä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että sinäkin teit löytöjä! Hinnat on tuolla ihan parhaat ja jos omaa kokoa löytyy tarpeellisista jutuista niin onni on taattu. :) Hyvältä kuulostaa sinunkin ostoksesi. Ne bleiserit on todella laadukkaita ja klassisia ja silkki-pellavaneule kuulostaa superilta. Jee, oltiinpa me onnekkaita! :)

      Poista
  2. Menetin viime viikolla sydämeni Tamperelaiselle MUKA VA:lle. Sama idea: laadukkaita perusvaatteita, mutta MUKA VA:n vaatteissa on myös aika jokin pieni tvisti. Olin kaikissa sovittamissani vaatteissa ihan kotonani. Merkkiuskollisuus voi olla myös hyvästä :) Hyvältä näyttää löydöt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos iduska! MUKA VAn vaatteet on kyllä myös kivaa kotimaista tuotantoa ja laadultaan hyviä. Kuten sanoitkin, niissä on kiva oma twistinsä. On ihana jos löytää merkin jonka vaatteissa on kotonaan. Tietää ettei tule tehtyä hutiostoksia vaan kaikki vaatteet on aina lemppareita.

      Poista
  3. "Mitä muuta ihminen tarvitsee vaatekaappiinsa kuin kasan laadukkaita ja istuvia perusvaatteita? Eipä juuri muuta."

    Voi Nina kulta :D ai että mitäpä muuta kaipailisin vaatekaappiini? En tasan mitään noista istuvista perusvaatteista vaan parit jumalaiset kirjavat/värikkät kellohelmamekot, pari möyheää pönkkähametta, muutaman kirjastontätityylisen puhvihihaisen paidan, parit Parikat ja punaista huulipunaa ;) niistä on minun perusvaatekaappini tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Awwww!!!! :D Okei, mä myönnän että meidän vaatekaapit koostuu aika erilaisista perusjutuista. :D

      Poista
    2. Mietin asiaa tarkemmin ja sä varmaan ahdistuisit jos joutuisit pukeutumaan mun vaatteisiin parin viikon ajan. Voisi kyllä sama haaste olla mullekin aika vaikea, mutta sun vaatteet on niin värikkäitä ja jotenkin iloisia että mä en ehkä masentuisi vaan saattaisin löytää itsestäni ihan uusia puolia.

      Poista
  4. mä kuule liihottelin sen pari viikkoa sun vaatteissa ihan iloisena (tunkisin vaan jotain kirkkaanpunaista huulipunaa mustan kaveriksi ja leikkisin graafikkoa) mutta tirskun suorastaan hysteerisenä ajatukselle että SINÄ joutuisit olemaan MINUN vaatteissani pari viikkoa ahhahhah :----D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan kun sä vedit täydellisesti sen Stella-haasteen mutta entäs Stella, voi että mikä reppana Stellasta kehkeytyi sun vaatteissa. :D :D

      Poista
  5. ^liihottelisin. ei osata kirjoittaa.

    VastaaPoista
  6. Ihania löytöjä! Mitä kokoa vaatteet Samuji Sample Salessa ovat? Oliskohan siellä mitään 36/38 kokoiselle, vai ovatko kaikki tosi pientä 34/XS "mallien kokoa"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla oli kokoja laidasta laitaan, joitakin vaatteita jopa joka koossa! Omat löytöni ovat kokoa 34 ja 36, mutta jouduin jättämään muutaman kivan vaatteen ostamatta kun niitä löytyi vain koossa 38. Eli suosittelen ensi kerralla mukaan! :)

      Poista