torstai 12. huhtikuuta 2012

Työmatkalla Tallinnassa

tunnetila: hauskuus

Image and video hosting by TinyPic

Terveiset Tallinnasta! Heräsin tähän päivään Radisson Blu Tallinn -hotellissa ja kun avasin verhot huoneeni täyttyi upeasta auringonnoususta. Innoissani kaivoin kameran laukusta ja ikuistin kauniin näyn. Äsken kotiin palattuani katselin kameraan tallentuneita kuvia ja heh, auringonnousukuvasta tuli pannukakku. Kuvassa lähes pääosaan nousee ikkunasta heijastuva raitapaitani. Voi apua, sille on näemmä syynsä miksen ole ammatiltani valokuvaaja.. :) 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Visiitti Tallinnaan kesti valitettavan vähän aikaa enkä ehtinyt tehdä siellä juuri muuta kuin töitä. Onneksi hotellimme oli ihan keskustassa, Kaubamajan kulmilla, ja kun Kaubamajassa sattui alkamaan eilen Osturalli, Kaubamajan "Hullut Päivät", oli siellä ihan pakko piipahtaa. Ihmisiä oli paljon ja alennettua tavaraa valtavasti, silti tunnelma ei ollut läheskään niin kaoottinen kuin ensi viikolla täällä alkavilla Stockan Hulluilla Päivillä. Mikähän siinä on että alennetuista tuotteista taistellessa normaalisti järkevät ihmiset unohtavat täysin miten käyttäytyä?

Aikatauluni Tallinnassa oli aika tiukka, siksi postauksen kuvatkin on otettu hotellin ikkunasta, mutta jotain uutta tuli silti nähtyä. Solaris -keskus oli minulle uusi Tallinnan tuttavuus. Keskuksessa on ainakin ravintoloita, pienempiä putiikkeja, elokuvateatteri ja konserttisali (Nokia Kontserdimaja). Paikalliset kehuivat yläkerran ruokamaailmaa mutta tällä kertaa en ehtinyt sitä itse testaamaan. 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Tallinnassa on mukava käydä, mutta harmittaa kun visiittini sinne ovat aina liian lyhyitä. Tekisi joskus mieli viettää Tallinnassa useampi päivä ja kierrellä ja katsella paikkoja ihan kunnolla. Ihanteellista olisi saada kaupunkikierrokselle mukaan esimerkiksi paikallinen opas joka osaisi viedä kivoihin paikkoihin joista en ole aikaisemmin kuullutkaan. Vaikka olen käynyt Tallinnassa kymmeniä kertoja tulee siellä aina pyörittyä samoilla tutuilla kulmilla.

Kesällä voisikin lähteä Tallinnaan vaikka pidennetyksi viikonlopuksi. Neljässä päivässä ehtisi nähdä vaikka mitä uutta ja kivaa. Käyttekö Te usein Tallinnassa tai tunnetteko Tallinnasta muutakin kuin perinteiset Vanhan kaupungin ja Viru-keskuksen?
 

Ps. Tänä keväänä Stockan Hulluilla Päivillä näyttää muuten olevan pari oikein hyvää tarjousta joita täytyy käydä katsomassa paikan päällä. Päivät tarjoavat mm. Samujin raitamekkoa hyvään hintaan. Voi olla että jätän tuon mekon metsästämisen muille, mutta jotain muuta taidan tavoitella ihan tosissani. Kaaoksessa ja käsirysyssä tavataan!  

25 kommenttia:

  1. Olen ollut joskus opastetulla kierroksella ja se oli oikeasti mielenkiintoinen, näki paljon kaikkea mihin ei normituristina tule eksyttyä.
    Joskus olen tehnyt myös omatoimimatkailua autolla muualle Viroon ja haluaisin lähteä uudelleen. Olisi kiva nähdä, miten paljon maa on muuttunut Tallinnan ulkopuolella 10. vuodessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opastettu kierros olisi tosi kiva! Näkisi uutta ja saisi myös nimiä vanhoille tutuille paikoille, esim. rakennuksille joita on ihaillut vuosien ajan.

      Maa on varmasti muuttunut Tallinnan ulkopuolelta kymmenessä vuodessa ihan valtavasti! Kävin vuonna 2000 Rakveressä ja siellä oli kyllä vielä silloin Neuvostoliiton henki täydellisen läsnä.

      Poista
  2. Me tehtiin hmmmm, ööh ehkä kuutisen vuotta sitten reissu Baltiaan, pari päivää Tallinnassa ja pari Riiassa ja sieltä käsin käytiin myös Jurmalassa. Bussit kulki hyvin ja edullisesti mutta matkalla ei oikein ollut kelvollista vessaa, siitä ainut miinus... Lapsen kanssa en lähtisi bussilla vaan ehdottomasti junalla tai kertokaa joku jos junien vessoissakaan ei kehumista? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiertomatkakin voisi olla kiva. Tai vaikka omalla autolla koko Baltian kierros. Paitsi että ensin täytyisi löytää se kaveri jolla on auto ja ajokortti, minulta kun ei löydy kumpaakaan. :)

      Poista
    2. Heh, meillä ihan sama, joskin mieheltä jopa löytyy kortti. Ei se koskaan oikein inonstu pidemmistä autoretkistä vaikka auto lainattaisiin/vuokrattasiin, kun ei voi kuskia vaihdella kesken matkaa. AIka rankkahan se yksin on ajaa.

      Poista
    3. Meillä kans miehellä on kortti, mutta autoa ei löydy. Meillä mies ei ole suostunut vuokraamaan autoa millekään reissulle sillä häntä hirvittää että jotain sattuu kun ajaa vieraalla autolla jonka ratin takana ei ole ihan varmimmillaan. Totta tuokin. Ja myös tuo ettei kuskia voi vaihtaa jos lähtee reissuun kahdestaan.

      Poista
  3. Itteäni harmittaa kun en oo ikinä käyny Tallinassa, tai koko Virossa. Mutta kesällä lähetään kavereitten kanssa ainakin päiväristeilylle. Pääsee sitte vähä uusiin maisemiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päiväristeilyllä ehtii nähdä jo pienen siivun Tallinnaa, mutta ainakin itselle noista pikapyrähdyksistä jää vain tunne että haluaa nähdä paljon lisää.

      Kiva että lähdette kavereitten kanssa risteilylle, ne on kesällä tosi kivoja!

      Poista
  4. Oot varmaan lukenutkin mun blogista juttuja, mut aika paljon siellä on tullut kierreltyä ympäriinsä kun asui siellä jonkin aikaa ja sen jälkeen käynyt moikkaamassa frendejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä sun vaihtosi Tallinnaan oli tosi hyvä idea. Yleensä kun lähtee opiskelijavaihtoon lähtee jonnekin kauas. Tukholmaan tai Tallinnaan tutustuminen on ihan mahtavaa ja niin paljon lähempänä.

      Poista
  5. Tallinnassa tulee käytyä päiväristeilyjen yhteydessä - joskus yötäkin oltua, mutta siinä ajassa ei tosiaan ehdi nähdä kuin Vanhan kaupungin + Kaubamajan... Olisi hauskaa viettää pidempikin aika Tallinnassa, siellä on kuulemma paljon nähtävää ja koettavaa.

    Sama juttu muuten Tukholman suhteen: päivä Tukholmassa -risteilyn 6 h ei riitä mihinkään perusteelliseen kaupunkikierrokseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa olet, myös Tukholmaan jää aina kaipuu kun risteilyllä käy vain niissä samoissa paikoissa joka kerta. Pidennetty viikonloppu myös Tukholmassa olisi ihana!

      Poista
  6. Itsekin olen ihmetellyt, että miten Hullut päivät tuntuvat tekevän järkevistäkin ihmisistä idiootteja, käytöstavat unohdetaan täysin.

    Itselle ei nyt mitään tärppejä hullareilta löytynyt, keskiviikkona putsarit hakemaan ja herkussa varmaan tulee pyörähdettyä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh, Stockan Herkku on mulle Hulluilla päivillä kamala ansa! Kierrän aina ensin muut kerrokset ja olen tyytyväinen kun ostan maltillisesti. Sitten pääsen Herkkuun ja heti menee 200€! :)

      Poista
  7. Juuri tassa mietinkin, etta olisi kiva kesalla Suomen reissulla tehda reissu Tallinnaan ja taidankin ihan tehda risteilyn + hotellin niin kerkiaa jotain kurkkimaan. Olen viimeksi kaynyt Tallinnassa kun asuin viela Suomessa eli ainakin 10.vuotta sitten eli oliskohan aika.....taidankin menna nettiin surffamaan ja katsomaan paketteja silla jos en nyt jarjesta niin se Suomen loma menee porukoiden sohvalla kolliessa ja karkkia syodessa..

    T.Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä suunnitelma! Tallinna on muuttunut kymmenessä vuodessa hurjan paljon. Voit muuten sitten laivalta ostaa edullisesti ne vanhempien sohvalla syötävät karkit! ;)

      Poista
  8. Tallinna on ihana, suosittelen ehdottomasti pidennettyä viikonloppua. siinä ajassa kerkeää myös kasvohoitoihin, hierontoihin etc. jotka ovat siellä hyvin paljon edullisempia, kuin Suomessa.

    Ja MIKÄ SAMUJIN RAITAMEKKO???! En googlauksella löytänyt vielä mitään tietoa, koska tulee myyntiin, mitä maksaa ja miltä näyttää, kysyy kärsimätön? (Tässä siis suunnittelen, että kenen saisin pakotettua Stokkalle sitä minulle hakemaan, kun itse en Suomessa asu)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse ollut muutaman kerran Piritassa yötä ja ottanut hoitoja kahden päivän aikana. Myös muissa hoitoloissa on tullut käytyä ja ainakin itselle on sattunut hyvät hoitajat ja laadukkaat paikat. Voin siis myös minä suositella hoitojen ottamista Tallinnassa.

      Heh, Samujin perus trikoinen raitamekko (valkoinen pohja, punaiset tai siniset raidat) tulee myyntiin perjantaina ja maksaa 42,90€! Ihana ja edullinen! Täältä löytyy (huono)kuva: http://www.hullutpaivat.fi/katalogit/0054fbae6b73f1084ddf6f9564c5e210/page-3.html

      Poista
  9. Mä olen käynyt Tallinnassa useammankin kerran, mutta pelkästään työmatkoilla, eikä niillä koskaan ehdi tehdä oikein mitään :/ En tunne kaupunkia käytännössä lainkaan, kun ei ole päässyt kiertelemään omaan tahtiin ja rauhassa. Kovasti olenkin tuota miestä yrittänyt houkutella edes päiväreissulle / viikonlopuksi mutta ei tunnu lämpiävän millään :D Luvassa lienee siis kesällä tyttöjen reissu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyttöjen reissut Tallinnaan on ihania! Juurikin nuo Suomea edullisemmat vartalo- yms. hoidot, edullisemmat ravintolahinnat, kohtuuhintainen hotelliyöpyminen, paljon ostosmahdollisuuksia jne. Tallinna on tosi kiva! Myös KUMUssa kannattaa käydä, siellä on usein kiinnostavia näyttelyitä.

      Poista
  10. Vaikka mä olenkin ollut sun kanssa jo Tallinnassa, niin lähde mun kanssa sinne joskus oikein kunnon turistireissulle, kun tulee pakottava tarve päästä ulkomaille?!?!? Vielä en kykene yhtä yötä pidempään, mutta ei siihen kauaa mee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Lähdetään ihmeessä, olisi tosi kiva. Viime kerrasta on aikaa ikuisuus. :)

      Poista
  11. Tallinnaan olisi kiva päästä pitkästä aikaa ja joskus olis kiva olla pidempäänkin. Oltiin viime syksynä Tallinnassa (meidän hotelli näkyy vähän tuossa viimeisessä kuvassakin Viru keskusta vastapäätä). Ei vaan tullut hirveästi käytyä missään, kun mun jalka oli kipeänä joten kävely ei ollut kovin kivaa eikä kuitenkaan lähdetty sitten bussillakaan mihinkään.

    Käytiin tuossa ihan lähellä mm. Bershkassa ym.. ja sitten vanhaan kaupunkiin mentiin syömään.

    VastaaPoista
  12. Mä voin lähtee sun kans Tallinnaan! Viimeksi viime syksynä olin yötä Tallinnassa muuten kuin työn merkeissä, ja kivaahan siellä on aina.

    Millois lähetään?!

    VastaaPoista