tiistai 13. syyskuuta 2011

Joensuun kutsu

tunnetila: jännitys

Image and video hosting by TinyPic

Olen keskiviikkona menossa Joensuuhun muutamaksi päiväksi ja kaipaan vinkkejä kivoista kahviloista, lounaspaikoista, museoista, vaate- yms. liikkeistä ja kaikesta muusta.

Olen käynyt Joensuussa muistaakseni kerran. Saavuimme Joensuuhun illan pimetessä, veimme tavarat kaverin asunnolle (ei aavistusta missä asunto oli, hurautimme autolla pihaan), painelimme siitä suoraan rokkibaariin 22 Pistepirkon keikalle ja keikan loputtua suunnistimme pimeässä kämpille ja herättyämme ajoimme autolla takaisin kotiin. En siis nähnyt Joensuusta yhtään mitään, eli jokainen vinkki on tervetullut!

Image and video hosting by TinyPic

neule Samuji, aluspaita DAY Birger & Mikkelsen,
housut Monki, laukku Chanel, balleriinat Tory Burch


Ihan tuntuu kuin ulkomaille olisi lähdössä kun on heti mm. kenkäongelmia. Helsingissä kuljen vielä paljaat jalat balleriinoissa, mutta tarkeneeko Joensuussa? Mitä jos koko reissun ajan sataa? Mitä jos laitan jalkaan kumpparit eikä kertaakaan sada? Missä mun kaikki syksykengät on?? Onko mulla syksykenkiä? Jestas sentään, nyt alkoi kaappien penkominen!

14 kommenttia:

  1. En asu enää Joensuussa, mutta sieltä päin olen kotoisin, joten voinen antaa muutaman vinkin.

    Ei tarvitse pukeutua hienosti ;) Kumpparit on ihan jees, tennareissa taitaa suurin osa nuorista mennä vieläkin.

    Ainoa ostoskeskus on keskustassa sijaitseva Iso Myy, jota ei voi olla huomaamatta. Sieltä löytyy mm. H&M, Vero Moda, Body Shop, aika perusliikkeet. Ei kannata odottaa liikoja ostosreissuilta, vaikka rehellisesti sanoen olen löytänyt Joensuusta joskus enemmän ostettavaa kuin Hesasta. Riippuu mitä etsii.

    Kekäle-niminen liike (myös ihan keskustassa) myy farkkujen lisäksi myös pientä valikoimaa Filippa K:ta, Vilaa, Guessia ym. vähän laadukkaampia merkkejä.

    Kahviloista Houkutus on kiva (Sokoksen lähellä), muissa en ole juuri käynytkään sen jälkeen kun keskusta joskus vuosia, vuosia sitten uudistui.

    Jos torin kahvilat on vielä auki, käy syömässä marttojen leipomia, uunituoreita karjalanpiirakoita. Parasta! :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen käyntikohteeksi Taitokorttelia sekä siellä sijaitsevaa Kauppaneuvoksen kahvilaa (taitokortteli.fi). Lounas/ruokapaikaksi suosittelen ravintola Aadaa (hotelaada.fi). Kesällä kävelykatu ja tori oli tosi kivat ja torin vieressä oli ihanat isot puutarhakeinut :)

    VastaaPoista
  3. Kaikki joensuulaiset ystäväni hehkuttavat Wanhaa Jokelaa. Sinne menisin itse.

    http://www.ravintolawanhajokela.fi/

    Leena

    VastaaPoista
  4. Joensuusta kotoisin olevana allekirjoitan kaikki aiemmin mainitut vinkit ja lisään listaan ruokapaikoista vielä hyve&pahe-combon kauppakadulla vanhan elokuvateatterin tiloissa, paikka on ikäänkuin houkutuksen trendikkäämpi isosisko :) Aivan mielettömiä wokkeja ja salaatteja! Ravintoloista lisäksi Kielo ja joen rannassa (väärällä puolella, ei siis keskustan puolella) oleva La Passione ovat kanssa aikamoisia nautintojen tyyssijoita...

    Ja siis tuo taitokortteli on oikeasti aika kiva paikka, löytää kaikenlaista kivaa ja erikoista sekä voi samalla tutustua vaikka kutemisen saloihin... :)

    VastaaPoista
  5. Jos olet kaupungissa vielä perjantaina, niin silloin siellä on Eco fashion show joensuu areenalla.

    Jokilaivat on kivoja istuskeluun, mutta en tiedä onko ne tähän aikaan vuotta enää auki.

    VastaaPoista
  6. Uusi Kerubi Ilosaaressa on kiva ruokapaikka ja jos iltaa lähtee johonkin viettämään, niin silloin ainakin suosittelen Kerubia.

    Taitokorttelissa on vaikka mitä ihanaa ostettavaa ja kahvilasta saa lounasaikaan keittolounasta.

    Hyve&Pahe elokuvateatterin vieressä on myös aivan loistava ruokapaikka. Maailman parasta kiinalaista ruokaa olen saanut Carelicumin sisäpihan Deli Chinasta.

    Kyllä taitaa "kaikki" jo käyttää syyskenkiä. On jo sen verran vilposta, että en minä enää balleriinoissa menisi. Eiks se ole ihanaa kaivella paksut sukkahousut ja ihanat syyskengät jalkaan?

    Iso Myy on tosiaan oikeastaan ainoa ostoskeskus Sokoksen lisäksi. Sieltä löytyy vaikka mitä uusiakin kauppoja, Vila taisi avata parisen viikkoa sitten. Mutta eipä täällä taida olla shoppailijalle oikeastaan mitään, mitä ei etelässä olisi, samat kappahallit ja hooämmät löytyy kyllä täältäkin :)

    VastaaPoista
  7. Mustaleski: Mä rakastan karjalanpiirakoita!!!!! <3 <3 Voisin elää niillä ja vain niillä vaikka monta kuukautta. :)

    Kiitos muistakin vinkeistä, ainakin tuo Iso Myy täytyy tsekata ja myös Kekäle kuulostaa hyvältä.

    Anonyymi: Kiitos!! Printtasin heti nuo ravintoloiden ja kahviloiden nimet etten vaan missaa niitä. Jee!

    Leena: Oi, tuokin paikka kuulostaa ihanalta! Kiitos Leena tiedosta. Äää, olen Joensuussa ihan liian vähän aikaa. Täytynee syödä monta kertaa päivässä että ehtii käydä tutustumassa kaikkiin kivoihin paikkoihin. :)

    Kanelli: Ja vielä lisää ihania paikkoja! Mun on pakko syödä ensin hotelliaamiainen, sen jälkeen lounas, lounaan jälkeen käydä käydä jossain kahvilla ja illalla vielä illallinen. Uh, nyt on jo ähky mutten malta odottaa! Kiitos vinkeistä!

    Ulrika: No JEE mikä sattuma!!! Olen todellakin Joensuussa vielä perjantaina ja menen todellakin katsomaan tuon näytöksen!! tää on nyt ihan parasta!!! Oletko sä paikalla?

    VastaaPoista
  8. Anni: Olen tapaamassa ystävää illalla, joten illanviettopaikkana Kerubi laitetaan heti korvan taakse. Kiitos vinkistä!!

    Ja iso kiitos myös tuosta jalkineneuvosta, helpotti heti päätöksentekoa. Paitsi että nyt täytyy alkaa kaivella niitä syyskenkiä esiin. Miten en yhtään muista millaisia kenkiä minulla on syksyksi?? Outoa! :)

    VastaaPoista
  9. En valitettvasti pääse itse paikalle, satuin vaan tietämään kun kaverilla on siellä vaatteita (Valkyrian Designs).

    VastaaPoista
  10. Ulrika: Harmi ettet pääse itse osallistumaan. Mä olen muuten joskus blogissa kehunut Valkyrian Designia... Taisivat olla mukana joskus Finnish Catwalkissa.. Mutta hauska kuulla että tunnet ihmisen/ihmiset merkin takana.

    VastaaPoista
  11. Lisäkommenttina vielä: La Passionesta (josta joku jo kommentoi) on kivat näköalat kaupunkiin päin, mutta sekä minä että aika moni muukin on pettynyt ruokaan useamman kerran. Joten jos valitsisin Kielon ja La Passionen väliltä, menisin Kieloon. Tosin se kiinalainenkin siellä Carelicumin takana on huippu!

    Ravintola Wanha Jokela on lähinnä pelkkä kaljakapakka, vaikkakin mukava sellainen. En tosin ole koskaan käynyt siellä päivällä, mutta iltaisin siellä istuu "taiteilijaporukkaa", joku saattaa pimputtaa pianoakin. Eli mikään hieno safkapaikka se ei ole, mutta fiilis on kuitenkin kiva, vähän Kaurismäkimäinen.

    Ja Kerubin unohdinkin kokonaan! Se on paras hengailupaikka ainakin meidän hippi- ja rokkikavereiden kesken :)

    VastaaPoista
  12. Komppaan kaikkia aiempia kommentteja! Jokelassa kannattaa käydä ainakin katsomassa, onko se itselle mieleinen paikka, siihen saattaa helposti myös ihastua :) Houkutuksessa on monesti tosi täyttä, joten kannattaa varautua siihen ettei sinne ehkä mahdu. La Passioneenkin on ainakin vielä joku aika sitten ehdottomasti kannattanut olla varaus jos haluaa olla varma että pääsee pöytään. Kerubista saa myös lounasta ainakin arkisin.

    VastaaPoista
  13. Mustaleski: Kaurismäkeläinen paikka kuulostaa ihanan eksoottiselta! Kerron sitten minne päädyttiin ja mitä tykkäsin.

    Tinny: Vitsit te olette ihania ja kaiken lisäksi ajatuksenlukijoita. :) Just nimittäin mietin että tartteekohan noihin "parempiin" paikkoihin pöytävarauksen. Kiitos siis vastauksesta ajatukseeni. ;)

    VastaaPoista
  14. Unohdin! Jos on aikasin aamusta liikkeellä, kannattaa ainakin tapautua pääkirjaston vieressä olevan Pullapuodin ovelle, jos olisi auki (en tähän hätään muista aukioloaikoja). Uunituoretta, tosi tosi hyvää pullaa tosi tosi huokeesti! Mee vaikka aamukahville sinne :)

    VastaaPoista