tiistai 8. joulukuuta 2009

Tyhmiä karkkeja

tunnetila: pettymys

Ostin reissusta itselleni joulukalenterin. Tai siis adventtikalenterin, tässä on 25 luukkua. Hämmästelin upeita karkkeja sisällään piilottelevaa kalenteria hotellimme lähellä olevan kahvilan ikkunassa koko lomaviikon ja viimeisenä päivänä hain kalenterin itselleni tuliaiseksi. Kalenteri maksoi tuhottomasti (18€!!) mutta luukuista paljastuneet karkkiyllärit ovat olleet hienoja. Niin hienoja, etten edes ole raaskinut syödä niistä hienoimpia.

Tänään vastassa oli kuitenkin tylsä luukku. Aamulla avaamani luukku oli tyhjä! Jotkut kalenterin karkeista ovat niin suuria, että luukut ovat syviä ja tämänaamuinen karkki on varmaan kapeampana tipahtanut alakerran luukkuun. Ensi viikolla saan siis jostain luukusta kaksi karkkia. Silti aamulla oli tylsää kun luukku oli tyhjä. Lapsena olisi varmaan alahuuli alkanut hiljalleen väpättää. Mikä kauhea pettymys!

Image and video hosting by TinyPic

Eivätkä päivän karkkipettymykset loppuneet tähän. Barcelonassa kävin myös iltatorilla jossa myytiin käsintehtyjä makeisia, hilloja, juustoja, leivonnaisia jne. Parkkeerasin itseni käsintehdyn artesaanisuklaan ääreen ja valitsin pitkään ja hartaasti pienen kojun kalliista levyistä herkullisimmat. Tavallista maitosuklaata, tummaa minttusuklaata sekä tummaa suklaata jossa on mausteena mustapippuria. Kuulostaa herkulliselta! Paitsi että ainakin tuo maitosuklaa oli tosi pahaa!!! Yäk! Kamalan jauhoista ja kummallisen makuista. Ehkä me Suomessa olemme tottuneet liian hyvään Fazerin täyeteläisten suklaiden kanssa kasvaessamme, mutta alla olevista levyistä ainakaan tuo keskimmäinen suklaa ruskeassa paketissa ei ollut mistään kotoisin. En tiedä uskallanko edes maistaa noita muita...

Image and video hosting by TinyPic

Mikä on teidän lempparisuklaanne? Vai toivotteko jouluna saavanne esim. mielummin Vihreitä kuulia kuin konvehtirasioita? Hei, joulusta tulikin mieleen... Taidanpa antaa nuo suklaalevyt jollekin pahaa-aavistamattomalle joululahjaksi! "Tässäpä joulusi iloksi tuliaisia Barcelonasta..!!"

28 kommenttia:

  1. Suomalainen Fazer nyt on vaan maailman parasta suklaata. Mun mies joka ei normaalisti tykkää suklaasta yhtään (on siis englantilainen) syö vain ja ainoastaan Fazerin sinistä...

    VastaaPoista
  2. Fazerin joulusuklaa ja salmiakkisuklaa ovat ihania, samoin Makuunin laarista saatavat Namellin minttusuklaapallerot. Tykkäsin älyttömästi myös Maraboun kookossuklaasta, mutta sitä ei taida saada enää. :( Muutenkin olen melko makean suklaan ystävä; en vielä tarpeeksi aikuinen siirtyäkseni tummaan. :D

    VastaaPoista
  3. Varsinaisia vastoinkäymisiä isolla V:llä :) No ei, mun mielestä inhottavinta on kun luulee saavansa maistaa jotain taivaallisen hyvää ja sit se onkin pahaa. Erityisen kamalaa se oli lapsena kun piti aina maistaa kaikkea. (Tästä varmaan juontaa mun haluttomuus tilata ravintolassa muita kuin hyväksi havaittuja annoksia.)

    Mun ehdottomiin lempparisuklaisiin kuuluu Fazerin lontoonraesuklaa ja se tämän syksyn uusi puolukkaparfait-täytesuklaa (joka on tautisen kallista, mutta syntisen hyvää). Marraskuussa ostin myös Kuopion kauppahallista käsintehtyä mustikkasuklaata (valkoista suklaata, jossa oli paljon aitoja mustikoita seassa) ja se oli aivan mielettömän hyvää. Harmi vain, etten tiedä saako sitä mistään muualta enkä usko että myyvät postiennakollakaan...

    VastaaPoista
  4. no hui, kauhea traumakalenteri! mulla on muuten varmaan sama homma noiden suosikkiruokien kanssa kuin aurilla, pelkään pettymistä ja sen takia pitäydyn aina kivenkovasti niissä jo hyväksi havaituissa. ja mun lempparisuklaata on ehkä ihan melkein kaikki suklaa (ja vähän laku) :D paitsi paha puolalainen.

    VastaaPoista
  5. Kyllä paras suklaa on fazeria, sinistä ja geishaa. Jouluna suklaan kaveriksi lisätään vielä vihreät kuulat ja mariannekarkit. Ehdoton ei on sitten lahjaksi saaduille (pandan)kohvehtirasioille, vaikka tuleehan nekin syötyä jossain vaiheessa seuraavana vuonna. Ulkomaisista suklaista venäläinen on kyllä ollut kaikista pahinta.

    VastaaPoista
  6. Fazer, Marabou, Wiener nougat, Geisha..jne. Virolaista Kalev-suklaata voisin viedä kotiin tuliaisiksi tänä vuonna, se on hyvää. Mulle kelpaa kaikki mahdolliset joulukarkit ja namut, ihan kaikki muut paitsi ne liköörikonvehdit..brrh.
    Minulla on niistä ilmeisesti joku trauma, kun kerrankin lapsena luuli saavansa kokonaisen pussin suklaakonvehteja ja karmea totuus, eli kamalan makuinen likööri sitten levisi suuhun, oli pettymys sanoinkuvaamaton. Siitä minulle on kai tullutkin tapa tarkistaa aina konvehtien sisältö puraisemalla niistä ensin pieni pala pois :D

    VastaaPoista
  7. Suklaa on yökyökyök! Tosin joskus mielenhäiriöissäni suostun sitä syömään, ja silloin mennään Maraboun minttukrokantti tms. linjalla.Ja kyllä, mä toivon aina joululahjaksi marmeladia, ja läheiseni ovat jopa alkaneet uskoa mun toivetta, sillä mun mielestä suklaakonvehdit on pahinta maailmassa! Yök!

    VastaaPoista
  8. Joulusuklaista mun lemppari on Julia. Siinä on sitä marmeladia sisällä. Rakastan tummaa suklaata ja tavallista maitosuklaata. Valkosuklaa yhdessä maitosuklaan kanssa on myös herkkua. Joitakin vuosia sitten olin tulenpalavan rakastunut Fazerin chilisuklaaseen. Taisin saada yliannostuksen sillä en ole syönyt sitä muutamaan vuoteen. Ehkä pitää taas kokeilla. Kyllä se niin on että suomalainen suklaa vaan on maailman parasta =) Tosin on muissakin ihan syötäviä. Pahaa suklaata taisi olla vain kerran joku venäläinen.

    VastaaPoista
  9. Mennään Salkan kanssa samoilla linjoilla!! Tummaa suklaata en pysty edes itkemättä nielemään, on se vaan niin ällöttävän makuista mun suuhuni, eikä ainakaan fazerin siniset eikä muutkaan maitosuklaat maistu mielestäni hyvältä. Joskus pienen palan voi sokerihimossa maistella, mutta siihen se sitten jääkin. Snickersiä olen kerran maistanut enkä toista kertaa enää syö. Suklaapatukat ovat noin yleensäkin pahoja, paitsi sellaiset, joissa on paaaaljon toffeeta sisällä.

    Ja kyllä se oikeastaan pistää ärsyttämään, että saa suklaata joululahjaksi, vaikka lähes kaikki tietävät (vaikkeivat aina muista, enkä vaadikkaan muistamaan tuollaisia..) etten todellakaan syö suklaakonvehtejakaan!

    No, paha heikkouteni onkin sitten salmiakki mutta hyvänä kakkosena tulee se valkosuklaa (joka siis ei nimestä huolimatta ole suklaata koskaan nähnytkään :)

    VastaaPoista
  10. Fazerin sininen ja salmiakkisuklaa sekä Julia ja Vihreät kuulat, Maraboun minttukrokantti, Kalevin mustikkasuklaa... olikohan minulla vielä jotain muitakin lemmikkisuklaamakuja? Nuo ainakin.

    Ulkomaiset suklaat ovat melkein aina pahoja.

    VastaaPoista
  11. Fazerin Sininen, Faxerin pähkinäsuklaa, Geisha ja Toblerone, vaikka sitä syödessä pelkääkin että nielee hampaanpalasia samalla.

    Kammotuslistalle pääsee likööri- yms. täytesuklaat, joita kaikki suklaarasiat tuntuvat olevan pullollaan. Muutama viikko sitten siivosin keittiön yläkaappeihin unohtuneet lahjasuklaat viime joululta roskikseen...uusia odotellessa.

    VastaaPoista
  12. Että vahinko kiertämään ;)

    Fazer on lempisuklaani, etenkin nämä uutuudet, joissa on mm. puolukkamoussea. Niitä konvehteja (puolukka-, mustikka-, lakkatäyte) ostan jouluksi.

    Marabou tulee hyvänä kakkosena, mm. minttukrokantti on hyvää.

    Lidlistäkin saa ihania tummia suklaita...

    VastaaPoista
  13. Anna ne levyt mulle ;D Mä saattaisin jopa tykatä niistä, sillä en pidä suomalaisita tai pohjoismaalaisista suklaista. Ne ovat minusta aivan liian imeliä, Fazerin suklaita voi vielä hätätapauksessa syödä, mutta esim. Marabou on ylitsepääsemätöntä. (Ihan menee kylmät väreet.) En kyllä tykkää niistä vihreistä kuulistakaan, ja olipäätään olen aika ronkeli mitä makeaan tulee. Ihmeellistä, ottaen huomioon, että lähes joka päivä syön jotain makeaa.

    VastaaPoista
  14. viiru: Totta, Fazer on parasta. Ystävä oli Pariisissa käydessään suklaapuodissa ja pyysi saada tuliaisiksi kotiin maailman parasta suklaata. Hänelle myytiin Fazerin sinistä. Heh, ei kehdannut sanoa että tätä mä syön joka päivä kotonakin. =D

    .Nekku.: Oho, Maraboun kookossuklaasta en ole kuullutkaan. Ei sitä varmaan enää sit tehdä.. Mutta salmiakkisuklaa on ihanaaaaa!!!!

    Auri: Mä taas tykkään aina maistella ravintoloissa ja muuallakin kaikkea uutta, tosin myös joka kerta petyn jos se ei olekaan hyvää. :)

    Voithan sä yrittää tilata suklaata Kuopiosta. Mahdollista tosin on että tuoksu houkuttelee postinkantajan verottamaan herkusta osansa.. ;)

    Tiiti: Mun lempparia on kans lähes kaikki suklaa (ja laku). Mutta Fazer on silti ykkönen.

    Piksi: Oi, Geishat.. Nam nam! mä tykkään niistä Pandan konvehtirasioista jouluna, ne on mulle jotenkin ne aidot konvehdit joita olen popsinut lapsesta asti.

    Hilja: Joo, liköörikonvehdit ei ole munkaan suosikkeja. Joskus teininä ostettiin niitä pari pussia ja kaadettiin nesteet lasiin. Heh, ei tultu humalaan. :)

    Salka: Hullu!!!!! :) Heh, ensimmäinen reaktio mikä tulee kun kuulee ettei joku pidä suklaasta. Mä en voi käsittää miten joku ei tykkää suklaasta. En vaan voi. :) Tosin olisi kiva jos en itsekään tykkäisi, vrt. akne ja päivä päivältä levenevä takamus.

    Rhia: Juliat kyllä tuovat joulumielen. Tykkään niistä jouluna, mutta muuten ehkä en.. Kummallista miten jotkut maut yhdistyvät tiettyihin hetkiin.

    Se chilisuklaa on kyllä hyvää!

    Mikkan: Salmiakki on myös hyvää, mutta MITEN JOKU EI TYKKÄÄ SUKLAASTA?!?! :) Ja näinkin pienessä otoksessa teitä on jo useampi. Käsittämätöntä!

    Ilona: Ihanaa, nostattaa oikein Suomi-fiilistä kun niin monen suosikkisuklaata on Fazerin sininen. Miten voikin olla niin täyteläistä..? Marabousta mä en hirveesti muuten tykkää mutta just tuota minttukrokanttia ostan aina Hulluilta päivältä.

    Enne: Apua, suklaata roskikseen!!!!! Nouuuuuuu! :) Toblerone on kans ihanaa, enpä ole sitä pitkään aikaan syönytkään. Ehkä juuri vältelläkseni hampaiden tai ainakin paikkojen irtoamista. :)

    Heidi: Heh, kyllä, vahinko kiertämään! Leikin hyväsydämistä tuliaisten tuojaa mutta totuus on ihan toinen. :)

    Ja oi voi miten ihania noi mousse-uutuudet onkaan... Mmmmmmm...

    Shandi: Mitä herkkuja sä sit syöt jos et karkista tykkää??? *äimistelee*

    VastaaPoista
  15. Fazerin 70 prosenttinen tumma suklaa on ihan parasta! En ole perinteisen maitosuklaan ystävä.

    VastaaPoista
  16. mj: Lucky you! Tumma suklaahan on niin terveellistä että sitä kannattaakin syödä. Toisin on tämän makeamman maitosuklaan kanssa mutta itku kun se vaan on musta niiiiin hyvää!

    VastaaPoista
  17. Fazerin suklaat ovat hyviä. Tumma suklaa ja joulusuklaa ovat ehkäpä parhaimpia. Valkoisesta suklaasta en pidä ollenkaan. Enkä marmeladikarkeista.

    Mulla heräsi uteliaisuus sun joulukalenterikarkkien suhteen...:) Miten hienoja ne voivatkaan olla... (hmm...18 eurolla kun voisi kuvitella saavansa kyllä jotain TODELLA upeaa...!) Kuvia? :)

    VastaaPoista
  18. Mäkin ihastelen täällä sun hienoa kalenteria ja mietin, että millaisia herkkuaarteita sieltä luukuista paljastuu (lukuunottamatta tota suurta tyhjän luukun järkytystä...)?

    Fazer on parasta ja lempparit vaihtelee. Marmeladiin en koske kuin äärimmäisessä hädässä, jos silloinkaan...

    VastaaPoista
  19. Siitä pahasta suklaasta saat hyvää näin: sulata kipossa 100 g voita ja sekoita siihen 100 g pahaa suklaata ja 100 g maitosuklaata. Vatkaa joukkoon 2 munaa. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista n. 8 min 200C:ssa. Valmista on kun keskusta vielä hytkyy. Jäähdytä ja nauti esim. kermavaahdon tai jätskin sekä vadelmahillon kanssa.

    Ja mä rrrrrrakastan suklaata, erityisesti tummaa. Maraboun tumma minttu on liian hyvää, siksi en osta sitä enää lainkaan.

    VastaaPoista
  20. Parhainta suklaata oon maistanut täällä Oulussa sellaisesta Nelituulia-suklaakaupasta :P Tekevät käsin kaiken suklaan.
    Eikä ne suklaat nyt niin kalliita ole.

    Joku aika sitten maistoin appelsiinitryffelisuklaata, se aivan oikeasti suli suuhun :) En muista kyllä tämän suklaan nimeä mutta tietääkseni sitä saa ihan stokkalta.
    Maraboun minttukrokantti on kuitenkin se kaikkien aikojen suosikki. Pandan suklaarasiat saavat aikaan vain kyyneleitä :(

    VastaaPoista
  21. Espanjalaiset on ihan outoja suklaan kanssa. Tekevät jotenkin tosi tujua suklaata ja usein mun mielestä kans aika jauhomaisia. Puhumattakaan siitä xocolatasta mitä ne juo. Yrittää olla kaakaota, mutta enemmänki kuumaa suklaavanukasta. Toimii vain dippinä churromunkeille.

    VastaaPoista
  22. Pullaa, kakkua, leivoksia, paahtoleipää hillolla, jäätelöä, pipareita, kuivattuja hedelmiä, köyhiä ritareita, lettuja, pannaria...

    VastaaPoista
  23. Pirkko: Heh, uteliaisuus palkitaan vielä! Kuten sanoin, en ole raaskinut hienoimpia kalenterikarkkeja syödä, joten ajattelin kuvata niitä joku päivä kun ehdin. :)

    Zana: Juu, kuvia hienoista karkeista on tulossa! Ovat vaan peijoonit niin pieniä että täytyisi saada kuvattua niitä hyvässä valossa että saa selvää. Ehkäpä viikonloppuna on aikaa..

    Prefecta: Nam nam nam!! Kiitos vinkistä! Mä teen heti viikonloppuna muffinsseja ohjeesi mukaan. Kuulostaa syntisen hyvälle!

    Henna: Kiitos vinkistä! Suunnistan tuonne Nelituuliaan ihan varmasti seuraavalla Oulun reissullani. Nam!

    Maissi: Totta! Heh, muistan kun eka kerran luulin tilaavani Espanjassa kaakaota. Otin sen vielä suklaatäytteisen croissantin kanssa. Huh huh, meinasi tällainen suklaanystäväkin saada herkkuöverit ja oksennuskohtauksen. :) Churrojen kanssa "kaakao" kyllä toimii!

    Shandi: :D Asia harvinaisen selvä! :D

    VastaaPoista
  24. tuo on ihan totta, kun kirjoitit että Fazerin suklaita syöneenä on tottunut aivan liian hyvään! :D

    Asun Espanjassa ja suklaahimon vallassa kokeillut kaikki merkit, mutta hyvää ei ole löytynyt...
    kaikki ovat liian imeliä tai "tehtaan makuisia"..
    Olen kuullut puhuttavan että Fazerin suklaan salaisuus on tuore maito ja ripaus suolaa.

    VastaaPoista
  25. Maria: Hmm.. Kiinnostava yksityiskohta tuo suola.. Onko nuo kirjoituksessa kuvatut artesaanisuklaat sinulle tuttuja? Niitä maistelleena voisin tarjoutua lähettämään sinulle jouluksi laatikollisen "kunnon" Fazerin suklaata. Onhan sun nyt sitä herkkua saatava edes jouluna! :)

    VastaaPoista
  26. Noita mainitsemiasi Artesaani-suklaita en ole "päässyt" maistelemaan ja jos tulevat vastaan taidan kirjoituksesi jälkeen jättää ne hyllyyn :D.

    Voi kiitos ihanasta ajatuksesta!
    Tulen Suomeen joulunviettoon melkein tyhjän laukun kanssa jotta on tilaa tuliaisille (eli siis Fazerille).

    Ihanaa joulua sinulle!

    VastaaPoista
  27. Maria: Hyvä että pääset Fazerin suklaan makuun tulevana jouluna. Melkein jo huolestuin. :) Ihanaa joulua sinullekin ja tervetuloa lumiseen ja virkistävän kylmään Suomeen!!!

    VastaaPoista
  28. Minä tiedän, että tämä on nyt ihan kammottavaa pilkun rakastelua, mutta tuo ei ole adventtikalenteri, vaan ihan tavallinen joulukalenteri, jossa on myös joulupäivän luukku. :) Adventtikalenteri sen sijaan alkaa jo ensimmäisestä adventtisunnuntaista, mikä viime vuonna taisi olla 28.11. (kappas, teksti onkin kirjoitettu jo vuotta aiemmin. No mutta, ymmärrät kuitenkin.)

    VastaaPoista