torstai 6. elokuuta 2009

Ihania päiviä Kuopiossa

tunnetila: iloisuus

Kesälomani toisen reissuviikon vietin Kuopiossa, tuossa kauniissa kaupungissa Savon sydämessä. Helteet hellivät lomalaisia ja pyrinkin kiertelemään kaupunkia ristiin rastiin ja tutustumaan kaikkeen ihanaan mitä kaupungilla minulle oli tarjota. Ja löytyihän Kuopiosta vaikka mitä kivaa!


Ihan keskustassa, Sokoksen takana, on pikkuruinen ostoskuja Pikku Pietarin torikuja joka henkii vanhan ajan tunnelmaa. Käsityöläiset myyvät pienissä puodeissaan kotimaisia tuotteita koruista ja vaatteista taottuihin esineisiin sekä maittaviin herkkuihin. Vaikka ostoskuja on lyhyt niin aikansa siellä saa kyllä kulumaan. Toinen toistaan ihanampia tuotteita kun ei malta olla hypistelemättä. Myyjät kertoilivat myös mielellään tarinoita tuotteiden ja tuotemerkkien takaa.




Ostin itselleni Kuopiosta tuliaisiksi perinteisiä pellavaisia keittiöpyyhkeitä, Vanhan Viipurin lakritsia sekä karpalosiirappia. Lakritsia olen jo maistanut ja voi että se on herkullista! Leuat on jo kipeät sitkeän lakritsin jauhamisesta mutta sitkeys, pehmeys ja täyteläisyys ovat kunnon lakritsin merkkejä!


Piipahdin Herttaisen vinkistä valokuvakeskus VB:ssä katsomassa keskuksen kesänäyttelyn, Filmitähtien klassikot - BOB WILLOUGHBY. Suosittelen näyttelyä lämpimästi jos pyöritte Kuopiossa lähiaikoina. Miten kukaan voikaan olla niin sievä ja suloinen kuin Audrey Hepburn oli elokuviensa kulta-aikana?! Kuvia katsellessa tuli hirvittävä hinku kaivaa esiin tänä kesänä kaappiin unohtuneet pepitaruutuiset housuni!


Lounas- ja illanviettovinkkinä mainittakoon Kuopiosta ravintola Intro joka kirvoitti veden kielelle lounasaikaan ja tarjoili illalla valtavirrasta ja tämän päivän hiteistä poikkeavaa funky-meininkiä. Viihdyin paikassa mainiosti! Löysimme myös keskustasta kauniin kauppakahvila Fadon jonka herkut veivät kielen mennessään. Miljöö kauppakahvilassa oli persoonallinen ja herkkä ja sisällä melkein unohti olevansa vilkkaan ostoskadun välittömässä läheisyydessä.




Hauskoja, nuorten suunnittelijoiden uniikkejakin tuotteita, löytyi roppa kaupalla liikkeestä nimeltä Daiga Daiga Duu. Liikkeessä oli tarjolla paljon muista nuorten suunnittelijoiden kaupoista tuttuja tuotteita, mutta myös omaleimaisuutta paikasta löytää. Sitä paitsi liikkeen takahuoneen penkominen voi olla hyvinkin antoisaa.


Ja muuten, DesignShopOutlet muutti täksi kesäksi Kuopion Kauppahalliin. Loistavaa että suomalaisten suunnittelijoiden tuotteita on tarjolla myös muualla kuin pääkaupunkiseudulla. Muuta tutustumisen arvoista Kuopiossa ihanan Kauppahallin lisäksi on mm. Kauppa & Galleria Kuu sekä Pikku Pietarin kujalla ja Minna Canthin kadulla sijaitseva Elävä kauppa.




Oulu ja Kuopio näyttivät tänä kesänä parhaat puolensa ja molemmissa kaupungeissa oli nähtävyyksien lisäksi upea sää. Kyllä Suomen kesä on ihana, silloin kun sellainen sattuu olemaan.. (Vrt. viime vuosi kun siirryttiin suoraan keväästä syksyyn..) Mitkähän kaupungit sitä ensi kesänä valitsisi läpikotaisin kahlattavaksi? Ideoita?

12 kommenttia:

  1. Oulu on tosi kiva, en taida itse sinne ehtiä tänä kesänä. Harmi.

    kalajoki on näkemisen arvoinen paikka, varsinkin ne hiekkasärkät! Pari kaveria on ylistänyt Hankoa. Itseäni kiinnostaisi tuo Pietarsaaren seutu.

    Suomessa voi matkailla kesäisin oikein onnistuneesti. harmi vaan, että reissut tulevat kalliimmaksi kuin loma ulkomailla.

    VastaaPoista
  2. Oijoi, en malta että pääsen Kuopioon, oijoi :)!

    Hih, Rauma ja Turku voisivat olla kivoja kaupunkeja, ainakin Raumalla se vanha kaupunki on hieno, mitä olen vilaukselta sitä nähnyt..:)

    VastaaPoista
  3. Nooruska: Oulu on kesällä hyvin kaunis. Ja oi, tuo Hanko olisikin ensi kesänä hyvä kohde. En ole koskaan käynyt siellä. Kiitti vinkistä! Ja totta, kotimaanmatkailu on järjettömän hintaista!!

    Salka: Hih, hyvä että ehdit lukea vinkit ennen reissuanne. Toivottavasti Kuopiossa on kauniit ilmat kun menette sinne. Me ajeltiin siellä myös Katujunalla ja sekin oli kivaa. :)

    Rauma on sievä, ja Turku myös kiva kesäkaupunki. Hyviä vaihtoehtoja molemmat.

    VastaaPoista
  4. Entäs eksoottinen Jyväskylä? Rallien aikaan melkoisen kansainvälinen paikka. Muuten ihanan pieni ja ahdistava =)). Ei vaan oikein mukava kesäkaupunki. Tervetuloa tännekin!

    VastaaPoista
  5. Savonlinna on kesällä AIVAN mahtava paikka. Kaunis, eläväinen ja täynnä tekemistä, kokemista ja nähtävää. Suosittelen lämpimästientistä kotikaupunkiani..

    Nimin, Savonlinnan ihanuuden vasta pois muutettuaan tajunnut höpsö :)

    VastaaPoista
  6. Meilläkin olisi tarkoitus piipahtaa Kuopiossa, kiitos vinkeistä :)

    Porvoota voin suositella lämpimästi!

    VastaaPoista
  7. Mitä ihmettä, mistä tuollainen Kauppa & Galleria Kuu löytyy? Ihan nolottaa väittää olevansa ex-kuopiolainen, kun en tunnu tuntevan kotikaupunkiani alkuunkaan...

    VastaaPoista
  8. Piksi: Jyväskylä on myös kiva kaupunki ja minulle aika tuttu paikka. Mm. ihanainen kummipoikani ja useita sukulaisia asuu siellä. Vierailua Jyväskylään ei tarvitse odottaa ensi kesään asti sillä olen tulossa sinne tämän kuun lopussa. Kivaa!

    Mariela: Oih, Savonlinna! Ihana paikka sekin! Suomi on niin kaunis kesällä että kaikki paikat joissa on vihreää ja paljon vesistöjä vievät sydämen hetkessä. Savonlinnassa olen käynyt viimeksi ihan liian kauan sitten, ehkäpä ensi kesänä Oopperajuhlien aikaan..

    Melina: Porvoo voisi olla tähtäimessä jo ennen ensi kesää. Esim. joulumyyjäiset siellä on ihanat. Oho, ensimmäinn paikka josta on myös ihania talvisia ajatuksia. :)

    AnneVee: Heh, älä huoli ettet tiedä kaikkea, tuo Galleria Kuu taitaa olla aika uusi paikka. En nyt muista millä kadulla se on mutta nuo kaikki paikat olivat aika lähellä toisiaan. Olisiko ollut myös Minna Canthin kadulla..

    VastaaPoista
  9. Mahtavaa että ehdit piipahtaa valokuvakeskuksessa! Voi sitä Audreyn kauneutta!

    Elävä kauppa oli munkin mieleeni, piru vie kun ei ole tilaa mihin olisi ostanut ihanat ja edulliset kampauspöydät, sohvat ja muut ja vaikka vielä vankien tekemän pihakeinun. Pitää ootella sitä päivää kun saan itselleni vanhan kansakoulun tai asemarakennuksen ;)

    Mut jäipäs multakin vielä Kuopiossa paljon näkemättä, laitan korvan taakse seuraavaa visiittiä varten :)

    VastaaPoista
  10. Mukava oli lukea postaus omasta kotikaupungista. Ihan eri silmin tuli Kuopiota katseltua, vaikkakin kaikkipaikat olivat enemmän tai vähemmän tuttuja! Kyllä täältä vaikka mitä löytyy, mutta paljon täältä myös puuttuu, mutta eikös se ole niin vähän joka kaupungissa :D
    Ja asiatsta toiseen, blogisi on erittäin miellyttävää luettavaa! Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  11. Rva Herttainen: Kiitos näyttelyvinkistä! Ja hyvä että jotain jäi vielä näkemättä, on hyvä syy vierailla Kuopiossa uudelleen! :)

    Anonyymi: Kuopio on kyllä mukava paikka. Ja tietty sieltä puuttuu moniakin asioita mutta niin puuttuu täältä Helsingistäkin. Kiitos kivasta palautteestasi!

    VastaaPoista
  12. Ihanista pikkuliikkeistä puheen ollen, käyhän ensi kerralla Kuopiossa käydessäsi myös Sinisessä Sillassa, näytti puuttuvan listastasi :) Se on myös Minna Canthin kadulla, ravintola Kummisetä on vastapäätä.

    VastaaPoista