tiistai 3. helmikuuta 2009

Tänään kysyttyä

tunnetila: yllättyneisyys

Yllätyin tänään ensimmäisen kerran jo heti aamusta. Sporapysäkillä kanssani seisoi tumma, komea nuori mies, joka oli pukeutunut kirkkaanpunaiseen huppariin ja vaaleisiin housuihin. Hetken siinä seisoskeltuamme mies rykäisi ja aloitimme aamun ensimmäisen keskustelun:

"Anteeksi, mutta saanko esittää sinulle henkilökohtaisen kysymyksen?"
"Öö... No toki, ole hyvä."
"Miksi sinulla on täysin mustat vaatteet?"
"Noooooo... noku.... no.."
"Niin kun sä et näytä miltään hevi-ihmiseltäkään."
"No, mä nyt satun pitämään mustasta."
"Mä olen ihmetellyt miksi suomalaiset pukeutuvat vaan mustaan? Kaupungilla ei näe mitään muuta väriä."
"Me ollaan niin synkkiä."
"*nauraa* Ei sillä, hyvältä tuo näyttää, mutta olen ihmetellyt tätä jo pidemmän aikaa."
"En mä kyllä tiedä. Itse pidän mustasta, se on ajaton ja tyylikäs. Ja helppo ratkaisu."

Keskustelun tässä vaiheessa pysäkille tulee toinen nainen, hänellä myös täysin mustat vaatteet. Tähän nuori mies tokaisee: "Kato nyt totakin! Toikin on tommonen." Nauran miehen kanssa, nainen ei tiedä mitä tapahtuu mutta ymmärtää että hänelle nauretaan, ja vielä päin naamaa. Spora tulee, mies vilkuttaa ja toivottaa hyvää päivän jatkoa. Voi kääk. Harvoin jään sanattomaksi, mutta tuossa tilanteessa en keksinyt mitään kovinkaan järkeviä vastauksia. Mitä sinä olisit sanonut?

Pysäkillä aamulla tässä asussa. Pipo Tallinnasta käsityöläismuorilta, kaulaliina Burberry, takki Oxmo, heijastin Saara Renvall, (hanskat Lumi), housut Lindex, saappaat Vagabond.


Seuraavaksi hämmennyin töissä. Heti aamuteelle saapuessani työkaveri kysyi olenko laihtunut. "En ole, minulla on vain korkealla kannalla varustetut saappaat jalassa." Menee hetki, huomaan kolleegan käytävän päässä ja heilautan hänelle kättäni. Hän tulee luokseni ja sanoo: "Oli pakko tulla katsomaan kuka moikkasi. Näytit tuolta käytävän päästä niin pitkälle ja laihalle etten tunnistanut!" Hmm.. Olen koko talven lontostellut töissä UGGit jalassa. Ehkäpä pitkän ja laihan illuusion aikaansaamiseksi minun täytyisi alkaa käyttämään enemmän korkkareita.

Tässä asussa olin tänään töissä. Musta trikoopaita Ivo Nikkolo, harmaa neulos Philosophy Blues Original, neuletakki CCDK, housut ja kengät samat kuin yllä. Molemmissa neuleissa on taskut. Oli parhautta kun sai valita neljästä taskusta mihin kätensä lykkää. Pienet on ilot meikäläisellä..


Ja vielä yksi päivän aikana esille tullu kysymys: "Mikä sille sun otuksellesi tuli nimeksi, kuka sen kisan voitti?" No tadaa... Otus sai nimekseen... Banaani-Paavo!! Voi luoja sentään. Mietin eilen ääneen miehelleni etten osaa valita nimikilpailun voittajaa. Mieheni ihmetteli kilpailua ja totesi, että otuksella on jo nimi: Banaani-Paavo. Yritin selittää että otus on tyttö eikä tytölle voi antaa tuollaista nimeä, mutta se oli kuulema jo päätetty (olivat varmaan keskenään, mies ja otus, sopineet siitä). Mutta rakkaalla lapsella on monta nimeä, eli voimme kutsua häntä jatkossa myös Siiri-Albertinaksi. Eli Heini ja Rva Herttainen, laitatteko yhteystietonne niin pistän palkinnot postiin. (Minulla on palkinnoksi lupaamiani Marc by Marc Jacobsin huulipunakyniä 2 kappaletta, joten molemmille riittää omansa.) Onnea voittajille ja kiitos kaikille nimiehdotuksen tehneille!

11 kommenttia:

  1. Aika rohkea mies, kun uskalsi tulla suoraan kommentoimaan sun tyyliä! Mua yleensä vain mulkoillaan, että olenko juurikin joku hevari, vaikken kyllä siltä yhtään näytä. Perustelut olisivat olleet ihan samat kuin sinulla; satun tykkäämään mustasta ja se on ajaton, aina tyylikäs ratkaisu. Sitäpaitsi suomalaisten kalvakalle iholle vaan sopii niin hyvin tuo musta. :) Ruskeampi iho vaatii heti väriä tai valkoista.

    VastaaPoista
  2. Eläimetkin vaihtaa talviasua, miksei ihmisetkin :)

    Viitaten siis siihen että lähes kaikki mun vaatteet on mustia tai harmaita - paitsi kesävaatteet.

    VastaaPoista
  3. Hehe, aika hauskoja juttuja käynyt, melkein niinku Hesarin erikoisia tapauksia. Mutta voi sitä naisparkaa, se varmaan nyt lopun elämäänsä miettii miksi sille naurettiin :D

    Olin mäkin aika musta, kun ei se ruskea hame marjapuurinpunaisilla marjoillakaan kauheasti mustan takin alta pilkottanut. Sentään vaaleanpunainen myssy :) Mutta takin alla olin kyllä vähän värikkäämpi, tai ainakin ruskea ;)

    Ja hei Bansku-Paavohan on ihan ässä nimi, voit kutsua sitä kans nimellä Banskis!

    VastaaPoista
  4. Kasvattelen omaa vatsan seutuani ja mitä isommaksi se kasvaa sitä hoikemmaksi kaikki ystävät ja tuttavat mielestäni ympärilläni muuttuvat..

    VastaaPoista
  5. Anna-Maria: Joo, yllätyin kovasti kun mies halusi jutella pukeutumisesta. :) Kyseinen nuori mies oli musta ja hänelle sopi punainen huppari täydellisesti. Kalpean ihoni kanssa näen kuitenkin mielummin mustaa, kuten sanoitkin.

    Mikkan: Hei, mahtava pointti tuo talviasun vaihtaminen. Eläimet vaan ottaa talvella sen valkoisen puolensa käyttöön.. :)

    Rva Herttainen: Vaaleanpunainen myssy on pelastanut sinut leimautumiselta! Ja kiitti lempinimestä, Bansku-Paavo on hauska!

    MJ: Hei, mahtavaa! Jos se onkin niin, että se ei olekaan raskaana oleva joka lihoo vaan kaikki muut laihtuvat. :)

    VastaaPoista
  6. Onpa epätavallista, että tullaan ventovieraalle höpöttelemään selvinpäin! Okei, eläkeläiset ihana poikkeus :)

    Mutta tuohon mustaan... Vähän samaan "syyllistyn" itekin. Just kävin asusteostoksilla piristystä mustaan hakemassa ja tulin kaupasta ulos tumman harmaan pipon ja kaulaliinan kanssa :DD

    No, nyt on tavoitteena etsiä yksi roosa paita jota blogissakin jahtaan. Ehkä ensi vuonna multa löytyis jo jotain "raikkaampia" värejä talvipukeutumisestakin ^_^

    VastaaPoista
  7. N.: Hei, sulla on blogi! Kävin heti kurkkaamassa ja kommentoimassa. Vuoroin vieraissa! :)

    VastaaPoista
  8. Ei liity mitenkään tähän asiaan, mutta tuli yhtä äkkiä mieleen. Käytitkö sitä LV laukkua, jonka löydit kirppikseltä siellä LV:n liikkeessä?

    VastaaPoista
  9. Shandi: Nooo... Mä kävin kerran sen kanssa liikkeessä mutta kun kukaan ei tullut palvelemaan, tuijottivat minua (köyhää) vain säälien, niin sit alkoi hävettää, nolottaa ja ujostuttaa ja läksin juosten kotiin. :) Mutta vielä mä ne yrmeät myyjät kukistan ja vien laukun sinne. :)

    VastaaPoista
  10. Anonyymi5/2/09 17:03

    Wuhuu!!!:--D Ihan mahtavaa<3 En ole koskaan aiemmin voittanut mitään! Jee:-] *tuuletusta* Ja nättinä olit liikenteessä<3

    VastaaPoista
  11. Heini: Jei, ja kiitos! Pistän paketin postiin heti huomenna!

    VastaaPoista